Intrebari frecvente despre panourile decorative de interior

Unde pot fi utilizate panelurile decorative Vivaldi ?
Panelurile decorative Vivaldi pot fi utilizate la placarea interioară a peretilor si tavanelor tuturor încăperilor cu destinaţie privată sau comercială, au fost însă special concepute pentru încăperi cu grad de umiditate ridicat cum ar fi sălile de baie, duş, bucătăriile sau încăperile utilitare.

Care ar fi avantajele panelurilor decorative Vivaldi ?
1. Rezistenţă mărita la murdărire
2. Reducerea simtitoare a efectului de condens (graţie structurii tip fagure)
3. Posibilitatea montajului direct peste suprafeţe existente
4. Uşurinţă în curătare şi întreţinere
5. Flexibilitatea în cazul unui impact (nu sunt fragile şi casante ca plăcile de faianţă ceramice)
6. Unele dintre paneluri prezintă în structura suprafeţei agenti antibacteriali

Din ce material sunt confectionate ?
Panelurile se confecţionează dintr-un material PVC rigid prezentand o anumită flexibilitate. Soluţia tehnică aleasă a fost cea de structură tip fagure cu camere goale, finisarea suprafeţei fiind realizată prinr-un proces de printare de calitate – procedură ce permite o mare diversitate de modele şi culori.

Cum se ambalează ?
Livrarea se face în pachete conţinând câte 16 paneluri cu dim.: lungime x lăţime x grosime 2700 x 250 x 8 mm.

Rezistă la umezeală ?
Panelurile sunt perfect etanşe împotriva umezelii, îmbinările fiind concepute să nu permită infiltrarea apei. Pentru spaţii speciale, cum ar fi de exemplu cabinele de duş cu presiune mărită, se recomandă ca la montaj îmbinările "Nut-und-Feder" (numite şi "Lambă-Uluc") să fie sigilate suplimentar cu un cordon subţire de silicon.

Cum se îmbină panelurile ?
Panelurile se pot fixa pe suprafeţele existente folosind capse, şuruburi sau adeziv, fie pe un caroiaj din lemn fixat cu şuruburi si dibluri, fie direct pe suprafata de acoperit (in acest caz trebuie luata in calcul si grosimea panelurilor la calcularea suprafetei). Imbinarea între paneluri se realizează printr-un ingenios sistem exclusiv, patentat la nivel mondial, de tip "Nut-und-Feder" (numit si "Lamba-Uluc"). Acest tip de îmbinare maschează total prinderea.

Pot fi montate direct peste faianţa existentă ?
Da, atâta timp cât plăcile de faianţă sunt stabil fixate. Nu uitaţi să luaţi în calcul şi grosimea proprie a panelurilor atunci când planificaţi placarea (conducte, colţuri, finisări etc.)

Cum se montează concret ?
In mod normal, panelurile sunt montate dinspre tavan spre podea dar exista şi situaţii în care se cere o montare orizontală. Este recomandabil să pregătiţi în prealabil un plan detaliat în care să specificaţi fiecare panel în parte, în funcţie de geometria peretelui. Diversele accesorii pe care vi le oferim vă conferă o mare flexibilitate în planificare şi montaj.

Ce pret au panelurile Vivaldi, comparativ cu faianţa ?
Chiar daca veţi găsi probabil unele modele de faianţă ieftină al caror pret pro m² ar fi comparabil cu cel al panelurilor Vivaldi – "amănunt" IMPORTANT pretul final al proiectului înglobează însă şi manopera – unde alegerea Vivaldi se dovedeşte a fi extrem de economică.

Ce se întamplă dacă doresc să-mi redecorez camera dupa câţiva ani ?
Spre deosebire de faianţă, panelurile Vivaldi se pot demonta şi înlocui (eventual chiar şi refolosi în altă parte) cu mare uşurinţă, redecorarea devenind un proces simplu si rapid.